Plasma Process Engineer

Steeds meer landen willen voor hun halfgeleiders en chips zelfvoorzienend worden. Daarom groeit de vraag naar hightechmachines om halfgeleiders te produceren. Bij Trymax bouwen we deze machines voor de meest uiteenlopende toepassingen. Van medische tot automotive applicaties en sensoren. Al die toepassingen vragen om plasmabewerkingsprocessen op maat. Als Process Engineer ontwikkel, implementeer en optimaliseer je deze processen bij onze internationale klanten. Wil jij werken in de frontlinie van de plasmatechnologie? Wij zoeken voor ons fijne, snelgroeiende team een Process Engineer, dus pak die kans!

 

Wat ga je doen?

Je doet toegepast onderzoek naar en ontwikkelt de processen voor plasma material processing, zoals ashing, dry etching en UV curing. De ene keer gaat het om een verbetering van bestaande processen van een klant. Dan weer om processen voor de toepassing van nieuwe technologie, waaronder nanotechnologie, en nieuwe materialen, zoals galliumnitride, germanium en lithiumniobaat substraten. Samen met onze hardware-engineers implementeer je deze processen in de apparatuur van en voor onze klanten. Ook los je samen met de Field Service-Engineers dringende problemen van klanten wereldwijd op locatie op.

Afhankelijk van je ervaringsniveau ontwikkel je je tot, of treed je zelfstandig op als projectleider in verbeterprojecten. Daarbij ben je eindverantwoordelijk voor het testen en de goedkeuring van de processen, zowel in onze productieomgeving als op locatie bij de klant. Hiervoor interpreteer je de testdata, zodat waar nodig de juiste hardware- of procesmatige aanpassingen kunnen worden gedaan. Je werkt in de projecten nauw samen met je collega’s van productie, engineering, fieldservice én de klant. Samen zorg je voor optimale processen.

 

Jouw profiel

Je werkt graag op het snijvlak van toegepast onderzoek en de ontwikkeling van praktische, goed werkende oplossingen die passen bij de behoeftes van de klant. Die behoeftes weet je goed in beeld te brengen. Met jouw communicatie skills neem je zowel de collega’s in je projectteams als de klant mee in jouw oplossingen en verbeteringen. Hiervoor reis je met plezier naar productielocaties van onze klanten over de hele wereld en bouw je duurzame relaties met hen op. Bovendien verdiep je je graag in nieuwe materialen en technologieën en leer je snel!

Verder heb je:

  • Een master in technische natuurkunde, materiaalkunde, chemie of een andere relevante richting.
  • Grondige kennis van plasma surface interaction en halfgeleiders.
  • Bij voorkeur werkervaring in de halfgeleiderindustrie.
  • Projectmanagement skills, of de motivatie om die te ontwikkelen.
  • Een goede beheersing van het Nederlands en Engels, vanwege je internationale contacten. En omdat wij veel werken met Duitse technologie én in de Duitse markt, komt Duits goed van pas.

 

Ons aanbod

Je krijgt bij Trymax een verantwoordelijke functie met veel klantcontact en kunt de werking van onze machines echt beïnvloeden. Wij waarderen je initiatief, want daarmee zorg je voor tevreden klanten en draag je bij aan ons succes! Naast onze gezellige, informele werksfeer en gezamenlijke activiteiten krijg je bij ons:

  • Een maandsalaris tussen de € 3500,- en € 5600,- gebaseerd op kennis en ervaring.
  • Een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Deelname aan het PMT Pensioen Fonds (Metaal & Techniek).
  • 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen.
  • Ruimte voor ontwikkeling en opleiding, met trainingen en cursussen die bij jouw behoeftes passen.

 

Over Trymax

Wij ontwikkelen en bouwen hightech machines voor de halfgeleiderindustrie. Het gaat om machines die wafers bewerken met plasmatechnologie. Unieke producten in een groeimarkt en wij groeien zelf dan ook snel. Trymax heeft saleskantoren en fieldservices in Italië en China én een fieldservice in Duitsland. De rest van Europa bedienen we vanuit Nederland. Wij zijn op dit moment bezig met het oprichten van een sales- en servicekantoor in de Verenigde Staten. Ons hoofdkantoor en de productielocatie zijn begin 2022 verhuisd naar Bijsterhuizen-Nijmegen, om aan de snelgroeiende vraag te kunnen voldoen. Wereldwijd werken er nu ongeveer 120 mensen bij Trymax, van wie 90 in Nijmegen.

Meer over Trymax

Interesse?

Is deze functie iets voor jou? Dan zien we je reactie graag tegemoet. Upload je cv en motivatie via het sollicitatieformulier

Heb je vragen over deze functie? Bel gerust even met Emma Lalesse, HR-Officer, op 024 – 350 08 09 of stuur een e-mail naar [email protected].

Wij zoeken kandidaten, geen partijen die ons iets willen leveren!

Category: Plasma Process Engineer
Type: Fulltime
Location: Bijsterhuizen-Nijmegen-Netherlands

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx