Software developer

Voorzie jij onze machinelijn van nieuwe, efficiënte software? Trymax speelt een belangrijke rol in het oplossen van de grote tekorten aan chips en halfgeleiders. Want wij bouwen de hightech machines voor de productie van halfgeleiders. Je begrijpt dat optimaal functionerende software essentieel is voor deze precisiemachines met robotbesturing. En die ga jij ontwikkelen. Wij stappen over naar een nieuw ontwikkelingsplatform en je krijgt als software developer in deze transitie dan ook een voortrekkersrol.

Wat ga je doen?
Trymax heeft voor de softwareontwikkeling altijd met een vaste leverancier in Duitsland gewerkt. Jij gaat deze verantwoordelijke taak steeds meer overnemen. Waarom gaan we intern ontwikkelen? Onze machines zijn uniek en de steeds veranderende marktbehoeftes vragen om meer wendbaarheid, gespecialiseerde machineprogrammering én meer efficiëntie. Onze leverancier herkent die behoefte ook en heeft daarom een nieuw softwareontwikkelingsplatform voor ons gebouwd. De eerste maand ga je naar Duitsland om je in te werken. De developers van onze leverancier helpen je daarbij.

Na die inwerkperiode draai je vanuit Nijmegen op afstand mee in het Duitse team, dat ons wel blijft ondersteunen. Tegelijk leer je bij ons onze machines en de behoeftes van onze system integrators en hardwarespecialisten kennen. Je begint met de transformatie van één machine naar het nieuwe platform. Daarvoor ontwikkel je de software en voer je unit-testen uit. De definitieve software test je in onze cleanrooms. Daarbij kijk je, samen met engineers uit andere disciplines, of de software voldoet aan de specificaties en de doelen. Je verruimt je scope steeds en ontwikkelt op termijn ook de software voor de verschillende varianten van de machine. Je resultaat? Een machine die in alle varianten naar onze klanten kan!

In het begin werk je met al bestaande specificaties, die je fine tuned. Maar je raakt ook steeds meer betrokken bij het opstellen van nieuwe specificaties. We hebben veel machines, die uiteindelijk allemaal op nieuwe software moeten draaien. Jouw team van de afdeling Engineering groeit dan ook hard. Met jouw ervaringen kun jij straks nieuwe collega’s wegwijs maken. En als je dat wilt ook echt doorgroeien en de lead nemen. Verder werk je nauw samen met je circa vijftien collega’s, onder wie system integrators, software testers, electrical engineers en specialisten op het gebied van certificering en documentatie.

Jouw profiel
Echt invloed hebben op de werking van precisiemachines: daar krijg jij energie van. Jij weet de behoeftes van onze multidisciplinaire engineers te vertalen naar efficiënte software voor optimale functionering van onze machines. Dankzij jouw communicatievaardigheden krijg je ook het ontwikkelteam van onze leverancier daarin mee. Je bent gewend om agile te werken, bij voorkeur met scrum. En jij functioneert goed met deadlines. Werkt je software niet zoals het moet? Dan weet jij met je analytische skills de oorzaak te achterhalen. Je lost het probleem natuurlijk ook op!

Verder heb je:
– Een hbo-diploma in informatica of een andere relevante technische richting.
– Ruime kennis van en ervaring met industriële automatisering en met name machineprogrammering.
– Ruime ervaring met C# en softwareontwikkeling op basis van unit-testen.
– Ervaring met Visual Studio 2022, inclusief JetBrains ReSharper, want hier ga je mee werken. Heb je die ervaring nog niet? Dan maak je je het werken met deze tools snel eigen. Dat geldt ook voor programmeren volgens de SEMI-normen.
– Een goede beheersing van het Nederlands en Engels. Dat laatste is belangrijk, omdat je in het Engels documenteert. Daarnaast helpt beheersing van het Duits je met je nauwe contacten met onze leverancier.

Ons aanbod
Je krijgt bij Trymax een uitdagende functie waarin je de werking van onze machines echt kunt beïnvloeden. Je hebt in onze aanpak van softwareontwikkeling een voortrekkersrol, want je bent onze eerste interne software developer. En heb je ideeën om de prestaties van ons team of onze machines te verbeteren? Wij waarderen je initiatief! Naast onze gezellige werksfeer en gezamenlijke activiteiten krijg je bij ons:
– Een maandsalaris tussen de € 3.000,- en € 4.500,- gebaseerd op kennis en ervaring.
– Een jaarcontract, maar we hopen dat natuurlijk te verlengen.
– Deelname aan het PMT Pensioen Fonds (Metaal & Techniek).
– 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen.
– Ruimte voor ontwikkeling en opleiding, met trainingen en cursussen die bij jouw behoeftes passen.

Over Trymax
Wij ontwikkelen en bouwen hightech machines voor de halfgeleiderindustrie. Het gaat om machines die wafers bewerken met plasmatechnologie. Unieke producten in een groeimarkt. Zelf groeien we dan ook snel. Trymax heeft saleskantoren en fieldservices in Italië en China én een fieldservice in Duitsland. De rest van Europa bedienen we vanuit Nederland. Ons hoofdkantoor en de productielocatie zijn begin dit jaar verhuisd naar Bijsterhuizen-Nijmegen, om aan de snelgroeiende vraag te kunnen voldoen. Wereldwijd werken er nu ongeveer 120 mensen bij Trymax, van wie 85 in Nijmegen.

Interesse?
Is deze vacature iets voor jou? Dan zien we je reactie graag tegemoet. Gebruik het sollicitatieformulier, waar je ook je cv en motivatie kunt uploaden.

Heb je vragen over deze functie? Bel gerust even met Emma Lalesse, HR Officer, op 024-3500809 of stuur een e-mail naar [email protected].

Wij zoeken kandidaten, geen partijen die ons iets willen leveren!

Category: Software developer
Type: Fulltime
Location: Nijmegen - Netherlands

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx